Hoppa till sidans innehåll

Bokningar


Bokning C55, J80 och Släp

Segla Klubbens C55:or !

Råå Jolleklubb har två stycken C55 båtar som står till seglingskunniga medlemmarnas förfogande. Tveka inte för båtarna ska användas till rolig och avkopplande segling, utbildning av blivande seglare samt kappsegling, av klubbens ungdomar och vuxna.

I väntan på sponsorer heter båtarna 217 och 218.

Vad är en C55:a

Den är 5,51 meter lång och 2,05 meter bred med en vikt av ca 520 kg varav 180 kg finns i kölen. Båten är rekommenderad som skolbåt av Svenska seglarförbundet.  Den är dessutom en populär och rolig båt att kappsegla med, är en av Sveriges snabbast växande entypsklass som vid ett Svenskt Mästerskap idag samlar fler än 40 tävlande båtar. C55:an är en kölbåt som erbjuder såväl erfarna seglare som nybörjare verkligt nöje. Båtarna står beredda för segling ifrån tidig vår till sen höst kanske på snudd till vinter. Sena höstdagar och soliga och milda vinterdagar kan i många fall bjuda på fina seglingsupplevelser.

Bokning

Ni som inte seglat klubbens C55:or tidigare måste visa upp era segelkunskaper till någon av våra "examinatorer" som är Peter Jönsson eller Tomas Franzén samt gå igenom proceduren för sjösättningen. Som kvitto på att du är godkänd får du inloggningsuppgifter för att kunna boka båtarna i kalendern.

Bokning av båtarna görs alltid via digital kalender som finns här nedan.

För att kunna boka båtarna krävs det att man är medlem i klubben ( enskild SEK 350 kr) sedan tillkommer en årsavgift på SEK 750 kr som möjliggör lån av båt fritt antal gånger under året . Denna avgift är pga stort slitage på båtarna, många gånger pga omild behandling.

Om bokad båt inte används inom 45 minuter efter bokningstidens start så annulleras bokningen och båten får användas av andra under bokningen.

Om du inte tänker utnyttja båten som du bokat avboka då alltid båten. Avbokning görs i kalendern på samma sätt som bokningen.

Vid bokningen ange Namn, telefonnummer, orsak (nöjessegling, träning, kappsegling)

Seglarskola, tävlingar, träning, nöjessegling är prioritetsordningen som kan upphäva en bokning. Bara någon ur Rjk´s styrelse eller båtfadder kan häva en båtbokning.

Användandet

Eftersom du inte äger båten eller utrustningen förutsätter vi att du är mycket aktsam med klubbens egendom. Alla brister eller fel ska rapporteras till båtfaddern omgående. Uppkommer skador genom oaktsamhet av utrustningen kan klubben kräva ersättning för skadan eller försäkringens självrisk.

Lämna alltid båt och utrustning i ett sjömansmässigt skick som är bra, snyggt och propert.

Viktiga punkter är:

  •  Seglen rullas med start i toppen, stoppas i segelsäck.
  • Står båten på trailer måste kölen hissas upp till det röda strecket på kölen (aldrig högre) för att kunna sjösättas. När båten återigen står på trailern MÅSTE kölen sänkas så kölen står på trailern annars kan det uppkomma skador på skrovet.
  • Vid sjösättning eller upptagning ska trailern köras ner så att vattnet når halvägs upp på däcket, ALDRIG VATTEN PÅ FÄLGEN.
  •  ”Förtöj alltid för storm”

Fadder för båt 217 & 218 är Bengt Larsson, 070-3681170 bengtalarm(at)gmail.com

Tveka inta att höra av er för tips eller bokning av examinator, vi hjälper gärna till.der för våra C55 båtar och vår J-80 båt

Lösenordet för bokning av C55 erhåller man efter betald medlemsavgift, båtavgift

och godkänd uppsegling eller introduktion.

Ansök om lösenord via mail hos Tomas Franzen This is a mailto link

 

Träna och kappsegla med klubbens J80

Via en generös sponsor har RJK fått möjligheten att låna en J80, för klubbens medlemmar. Syftet med J80 är att främja och entuaismera kappsegling, och den ska användas för träning av kappsegling och att ha möjligheten att faktiskt kunna delta i kappseglingar. Att komma ut på sjön och segla, och lära sig att ta sig från A till B är för många en utmaning och något helt fantastiskt. Kappsegling och racing är det ultimala som ställer stora krav på färdighet på sin besättning. För att bli en duktig kappseglare så krävs det träning. Att kunna hantera båten i kappseglingens olika manövrar och förhållanden är i sig en utmaning, och då kunna utföra manövrarna i rätt ordning och på ett snabbt och vägvinnande sätt, hela tiden med hänsyn tagen till konkurrenter, regler och båtens utrustning. J80 är en racingmaskin med fartpotentialer och ställer stora krav på sin besättning för att seglas optimalt, och i denna båt har klubbens medlemmar möjlighet att träna och kappsegla, och framförallt med fokus på våra juniorer.

Om vi då är ett gäng som vill använda J80 för att träna, kanske vara med på kvällskappseglingar och kanske vara med på någon regatta, hur gör vi för att få körkort att använda båten?

Ta kontakt med Tomas Franzén, på email This is a mailto link eller mobil 0730-697909, så hittar vi en tid då vi går igenom båten, och efter uppsegling får du/ni görnt kort att kunna boka och använda båten. En förutsättning är att ni som seglar båten är medlemar i klubben samt att du som får körkort också betalar en träningsavgift på 750:-. Är man redan med i någon annan träningsgrupp eller betalt avgiften för C55, så behöver man inte betala ytterligare.

 Här är länken till vår bokningskalender för våra C55 båtar och vår J-80 båt    

 

Släpkärra:

Klubbens släp måste alltid bokas innan man använder släpet.

Släpet bokas på denna  länk.  Länken är till vår släpbokning hos boka.se. Skapa ett konto hos boka.se så fungerar det att boka.

Uppdaterad: 14 JUN 2017 22:57
Skribent: Peter Jönsson

Postadress:
Råå Jolleklubb - Segling
Box16047
25016 Råå

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info