Hoppa till sidans innehåll

Bokningar


Bokning C55, IF-Båt och Släp

Segla Klubbens C55 & IF-båt !

Råå Jolleklubb har två stycken C55 båtar och en IF-båt som står till seglingskunniga medlemmarnas förfogande. Tveka inte för båtarna ska användas till rolig och avkopplande segling, utbildning av blivande seglare samt kappsegling, av klubbens ungdomar och vuxna.

I väntan på sponsorer heter C55 båtarna 217 & 218 IF-båten kallar vi IF.

Vad är en C55:a

Den är 5,51 meter lång och 2,05 meter bred med en vikt av ca 520 kg varav 180 kg finns i kölen. Båten är rekommenderad som skolbåt av Svenska seglarförbundet.  Den är dessutom en populär och rolig båt att kappsegla med, är en av Sveriges snabbast växande entypsklass som vid ett Svenskt Mästerskap idag samlar fler än 40 tävlande båtar. C55:an är en kölbåt som erbjuder såväl erfarna seglare som nybörjare verkligt nöje. Båtarna står beredda för segling ifrån tidig vår till sen höst kanske på snudd till vinter. Sena höstdagar och soliga och milda vinterdagar kan i många fall bjuda på fina seglingsupplevelser.

Bokning

Ni som inte seglat klubbens C55:or eller IF tidigare måste visa upp era segelkunskaper till någon av våra "examinatorer" som är Peter Jönsson eller Tomas Franzén samt gå igenom proceduren för sjösättningen. Som kvitto på att du är godkänd får du inloggningsuppgifter för att kunna boka båtarna i kalendern.

Bokning av båtarna görs alltid via digital kalender som finns här nedan.

För att kunna boka båtarna krävs det att man är medlem i klubben ( enskild SEK 350 kr) sedan tillkommer en årsavgift på SEK 750 kr som möjliggör lån av båt fritt antal gånger under året . Denna avgift är pga stort slitage på båtarna, många gånger pga omild behandling.

Om bokad båt inte används inom 45 minuter efter bokningstidens start så annulleras bokningen och båten får användas av andra under bokningen.

Om du inte tänker utnyttja båten som du bokat avboka då alltid båten. Avbokning görs i kalendern på samma sätt som bokningen.

Vid bokningen ange Namn, telefonnummer, orsak (nöjessegling, träning, kappsegling)

Seglarskola, tävlingar, träning, nöjessegling är prioritetsordningen som kan upphäva en bokning. Bara någon ur Rjk´s styrelse eller båtfadder kan häva en båtbokning.

Användandet

Eftersom du inte äger båten eller utrustningen förutsätter vi att du är mycket aktsam med klubbens egendom. Alla brister eller fel ska rapporteras till båtfaddern omgående. Uppkommer skador genom oaktsamhet av utrustningen kan klubben kräva ersättning för skadan eller försäkringens självrisk.

Lämna alltid båt och utrustning i ett sjömansmässigt skick som är bra, snyggt och propert.

Viktiga punkter är:

  •  Seglen rullas med start i toppen, stoppas i segelsäck.
  • Står båten på trailer måste kölen hissas upp till det röda strecket på kölen (aldrig högre) för att kunna sjösättas. När båten återigen står på trailern MÅSTE kölen sänkas så kölen står på trailern annars kan det uppkomma skador på skrovet.
  • Vid sjösättning eller upptagning ska trailern köras ner så att vattnet når halvägs upp på däcket, ALDRIG VATTEN PÅ FÄLGEN.
  •  ”Förtöj alltid för storm”

Fadder för C55 båtarna 217 & 218 och IFen är Bengt Larsson, 070-3681170 bengtalarm(at)gmail.com

Tveka inta att höra av er för tips eller bokning av examinator, vi hjälper gärna till.der för våra  båtar

Lösenordet för bokning av C55 erhåller man efter betald medlemsavgift, båtavgift

och godkänd uppsegling eller introduktion.

Ansök om lösenord via mail hos Tomas Franzen tomasfranzen58(at)gmail.com

 

 Här är länken till vår bokningskalender för våra  C55 & IF-båt   

 

Släpkärra:

Klubbens släp måste alltid bokas innan man använder släpet.

Släpet bokas på denna  länk.  Länken är till vår släpbokning hos boka.se. Skapa ett konto hos boka.se så fungerar det att boka.

Uppdaterad: 30 MAJ 2018 12:42 Skribent: Peter Jönsson

Postadress:
Råå Jolleklubb - Segling
Box16047
25016 Råå

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info