Hoppa till sidans innehåll

Kappseglingsregler


 

För att kunna kappsegla krävs en del regelkunskap. I början krävs det bara kunskap om regel 1 "Hjäp de som är i fara" och regel 2 "Ärlig segling", samt regel 14 "Undvik kontakt" och då menar vi mellan båtar eftersom vi inte vill få personer, båtar, eller övrig utrustning skadad.

 

Efterhand som seglings- och regelkunskaperna tilltar kanske det är dax att segla en riktig kappsegling. I vår närhet finns Kullen Cup som är en cup med några olika deltävlingar arrangerade av klubbarna i Kullakretsen. Kullakretsens geografiska läge är från Råå i söder vidare norut längs kusten till Jonstorp. Kullen cup seglas enligt Gröna nybörjarregler.  Här finns mer om gröna regler men även ett bildspel

 

När man avverkat de gröna nybörjarseglingarna är det dax för lite större tävlingar; kanske den blå i Liros Cup som seglas i Skåne eller någon annan tävling. Från och med den blåa nivån och vidare mot den röda nivån (nationella tävlingar) och framförallt om man når den svarta nivån (internationella tävlingar) är det dax att lägga lite mer arbete på regelboken, för nu är det den stora boken, ISAF´s Kappseglingsreglerna som gäller. När det gäller kappsegling på denna nivån är taktiken en stor och viktig parameter. För att skaffa sig ett taktiskt övertag på de övriga medtävlande måste du kunna och tillämpa kappseglingsreglerna.

Här är boken som gäller IMG_0618 

Uppdaterad: 23 MAR 2018 15:07 Skribent: Peter Jönsson

Postadress:
Råå Jolleklubb - Segling
Box16047
25016 Råå

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info