Hoppa till sidans innehåll

VM Zoom 8 på RJK

03 DEC 2016 08:21
Sommaren 2017 kommer RJK att vara värd för VM i Zoom 8. Under veckorna 30-31 kommer hamnen att sjuda av ungdomar från världens alla hörn. Det blir storslagen invigning i stan och 4 -5 dagar med intensiva race ute på havet . Läs mer nedan
  • Uppdaterad: 02 JUL 2017 11:50

Vi är i början december, så nu är det väl julen som är allas fokus? Jo så är det nog för många, men vi har fortfarande ett tappert och ambitiöst gäng som seglar. I lördags var det sex Zoom8-jollar ute och tränade trots 6 grader i luften och 10m/s från NV. Vad är nu detta? Jo det är våra fina Zoom8-juniorer som tränar inför nästa års stora evenmang på Råå, Världsmästerskap i Zoom8.

Råå Jolleklubb har fått förtroende att arrangera detta VM, och detta mycket pga att vi vid många tillfällen visat att vi är en väldigt kompetent och ambitiös jolleklubb. 

Planeringen och förberdelserna är redan igång och en projektgrupp är skapad. Vi vill nu bjuda in alla RJKs medlemmar att delta i förberedelserna och genomförandet av detta event och på så sätt stötta våra juniorer och deras kompisar som kommer på besök. Ingen kan göra allt men alla kan göra något

Vad kan jag göra?

Ja arbetsuppgifter saknas verkligen inte. Vid själva evenemanget behöver vi naturligvis folk ute i de olika följebåtarna, men vi kommer också behöva bemannig av vår regattaexpedition och kiosk/grill. Inför seglingarna så ska ca. 135 båtar mätas in och registreras lördag-måndag, hamnplan ska organiseras, välkomstpaket ska packas för deltagarna, följebåtar ska genomgås. Helsingborgs Stad kommer hjälpa oss i förberedelserna på olika sätt, men vi letar också sponsorer. Ett fint sätt att synas.

Föreslår att du bokar in tidpunkten och hör gärna av dig till någon i projektledningen och anmäl ditt intresse med vad du kanske vill göra och när.

Projektgruppen för VM Zoom8

Niklas, Cecilia, Jonas, Peter och Tomas

 

 

 

 

 

Program, preliminärt

Söndag 30 juli - Inmätningar och  registreringar.

Måndag 31 juli - Inmätningar, registreringar, tune-up-race och invigning

Tisdag 1 augusti - Racedag 1

Onsdag 2 augusti - Racedag 2

Torsdag 3 augsuti - Layday, olika aktiviteter för våra deltagare

Fredag 4 augusti - Racedag 3

Lördag 5 augusti - Racedag 4, avslutning och prisutdelning

Mer information kommer 

 

 

Skribent: Cecilia Carlsson
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Råå Jolleklubb - Segling
Box16047
25016 Råå

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info