Boka Släp, Jolle eller Båt

Betala jolleplats: 

Bokning C55, IF-Båt och Släp
Segla Klubbens C55 & IF-båt !

Råå Jolleklubb har två stycken C55 båtar och en IF-båt som står till seglingskunniga medlemmarnas förfogande. Tveka inte för båtarna ska användas till rolig och avkopplande segling, utbildning av blivande seglare samt kappsegling, av klubbens ungdomar och vuxna.

C55 båtarna är SWE-217 & SWE-218. IF-båten kallar vi IF.

Bokning av C55 och IF

Efter genomförd och godkänd kurs i C55 hos RJK och som medlem är det ok att låna en av våra C55:or. Även de som varit medlemmar under minst ett års tid är välkomna att låna. Dina kunskaper behöver verifieras av någon i styrelsen samt årsavgiften 750 SEK ska vara betald. När du använt vår båt ska du logga din segling i C55 loggbok som finns ovan nyckelskåpet i klubbstugan.
Här är länken till vår bokningskalender för våra C55 & IF-båt

Bokning släpkärra

Klubbens släp måste alltid bokas innan man använder släpet.

Släpet bokas på denna länk. Länken är till vår släpbokning hos boka.se. Skapa ett konto hos boka.se så fungerar det att boka.

Lite mer info:

Vad är en C55:a

Den är 5,51 meter lång och 2,05 meter bred med en vikt av ca 520 kg varav 180 kg finns i kölen. Båten är rekommenderad som skolbåt av Svenska seglarförbundet. Den är dessutom en populär och rolig båt att kappsegla med. C55:an är en kölbåt som erbjuder såväl erfarna seglare som nybörjare verkligt nöje. Båtarna står beredda för segling ifrån tidig vår till sen höst kanske på snudd till vinter. Sena höstdagar och soliga och milda vinterdagar kan i många fall bjuda på fina seglingsupplevelser.

Årsavgift på SEK 750 kr möjliggör fritt antal gånger för att låna båt under året. Avgiften är för slitage på båtarna.

Om bokad båt inte används inom 45 minuter efter bokningstidens start så annulleras bokningen och båten får användas av andra under bokningen.

Om du inte tänker utnyttja båten som du bokat avboka då alltid båten. Avbokning görs i kalendern på samma sätt som bokningen.

Vid bokningen ange Namn, telefonnummer, orsak (nöjessegling, träning, kappsegling)

Seglarskola, tävlingar, träning, nöjessegling är prioritetsordningen som kan upphäva en bokning. Bara någon ur Rjk´s styrelse eller båtfadder kan häva en båtbokning.

Användandet

Eftersom du inte äger båten eller utrustningen förutsätter vi att du är mycket aktsam med klubbens egendom. Alla brister eller fel ska rapporteras till båtfaddern omgående. Uppkommer skador genom oaktsamhet av utrustningen kan klubben kräva ersättning för skadan eller försäkringens självrisk.

Lämna alltid båt och utrustning i ett sjömansmässigt skick som är bra, snyggt och propert.

Viktiga punkter är:

Seglen rullas med start i toppen, stoppas i segelsäck.

Står båten på trailer måste kölen hissas upp till det röda strecket på kölen (aldrig
högre) för att kunna sjösättas. När båten återigen står på trailern MÅSTE kölen sänkas så kölen står på trailern annars kan det uppkomma skador på skrovet.

Vid sjösättning eller upptagning ska trailern köras ner så att vattnet når halvägs upp på däcket, ALDRIG VATTEN PÅ FÄLGEN.

”Förtöj alltid för storm”

Tveka inta att höra av er för tips eller bokning av examinator, vi hjälper gärna till.der för våra båtar

Lösenordet för bokning av C55 erhåller man efter betald medlemsavgift, båtavgift och godkänd uppsegling eller introduktion.

Här är länken till vår bokningskalender för våra C55 & IF-båt