JSM 2012 till Råå

Domstens båtklubb har några platser kvar till den 2/4 då de har besök av Meteorolog Jonas Trulsson som pratar sjöväder. Det bjuds på fika.

Vill du gå anmäl till domstensbk@gmail.com  senast 1/4.

 

Appar sjöväder och prognoser - tips för seglare

  • 13 dec 2010

Efter åtta månaders arbete är det nu klart: Svenskt Mästerskap för juniorer i segling arrangeras i Råå sommaren 2012!

- Det är oerhört roligt för segelsporten i Helsingborg och i Skåne. De fina seglingsvattnen utanför Råå hamn och Helsingborgsklubbarnas erfarenhet från stora kappseglings-arrangemang, gör att vi kan sätta ribban högt. Det här blir ett av de bästa JSM någonsin, säger Niklas Nordén, ordförande i Råå Jolleklubb.

Bakom arrangemanget och ansökan står de fyra klubbarna Helsingborg Yacht Club, Råå Jolleklubb, Råå Helsingborg segelsällskap, Domstens Båtklubb tillsammans med Helsingborgs stad och Event in Skåne. Råå Hamn är tävlingshamnen och arrangörerna räknar med 650 båtar, 750 seglare och 250 följebåtar.

- Vi arbetar aktivt tillsammans med förenings- och näringslivet för att värva evenemang till Helsingborg. Att vi lyckats vinna denna tävling till Helsingborg visar att vår strategi fungerar säger Johan Lundell, evenemangsansvarig i Helsingborgs stad.

Även Lena Engström, ordförande Svenska seglarförbundet, är nöjd över att Helsingborg står som värd för JSM 2012.

- Vi är otroligt imponerade över Helsingborgs ansökan och känner en trygghet i att staden tillsammans med klubbarna ansökt om detta stora evenemang. Just nu växer tävlingen kraftigt och förbundet ser ett behov av att klubbarna i framtiden ansöker tillsammans med kommunen.

Fakta:
750 seglare beräknas delta och dubbelt så många medresenärer

4 seglarklubbar arrangerar tävlingen med stöd ifrån Helsingborg stad

JSM består av nio klasser vilka fördelas på 4 tävlingsbanor
JSM är den största segeltävlingen i Sverige sett till antalet deltagare