En uppskattad Laserkurs

Domstens båtklubb har några platser kvar till den 2/4 då de har besök av Meteorolog Jonas Trulsson som pratar sjöväder. Det bjuds på fika.

Vill du gå anmäl till domstensbk@gmail.com  senast 1/4.

 

Appar sjöväder och prognoser - tips för seglare

  • 4 sep 2012

Martin Sundelin höll två dagar intensiv träning för Laser seglare.

1-2 september genomförde RJK ett dagläger för klubbens Laser-seglare och även andra intresserade i regionen. Inbjuden kursledare var Martin Sundelin, en av klasstränarna för Laser i Sverige och särskilt ansvarig för ungdomarna. Av RJK deltog sju klubbmedlemmar varav två juniorer. Tre Laser-seglare från Malmö kompletterade gruppen. Gruppens segelerfarenhet var blandad, men Martin Sundelin lyckades ändå väldigt bra att hjälpa alla på respektive nivå.

Lördagen började med medel-vind, lära-känna-segling på förmiddagen, lära sig att hålla båten riktigt plan, kryss-filmning och utvärdering av filmerna på eftermiddagen. Söndagsförmiddagen bjöd på typiska Öresunds-förhållanden med både vind och vågor - nu skulle vi mest lära oss att surfa på vågorna och gippa på rätt sätt. Många tränade också flitigt på kapsejsningar.

Men kul hade vi hela tiden, enda problemet var ett mast-brott på en Radial-Laser under förmiddagen. Som tur var kunde klubben låna ut en mast så att vederbörande kunde fortsätta träna på eftermiddagen då det hade mojnat avsevärt. Kursen avslutades med utvärdering av dagens video-filmer. Alla deltagare var väldigt positiva och önskade fortsättningskurs vilket planeras fram till våren 2013.

Vid pennan

Barbara Schülke