Seglarskola

I en trivsam miljö i Råå småbåtshamn erbjuder vi nybörjar- och fortsättarkurser för optimist samt piratseglarskola för dom yngre. Du lär dig att segla tillsammans med våra utbildade och erfarna instruktörer. Alla är välkomna – nybörjare såväl som fortsättare. 

Förkunskapskrav är att du är mellan 8-15 (född tidigast 2016 år) och kan simma 200 meter (gäller ej piratseglarskola).

Optimistjollen är en liten, lätthanterad enmansjolle. Det är den båttyp de flesta seglare har börjat med för att sedan gå vidare till en större båt. Optimistjollen passar dig som vill lära dig segla från grunden men också dig som vill utvecklas och eventuellt börja kappsegla. Man får tävla optimistjolle fram till att man är 15 år men många växer ur båten innan dess och väljer att gå vidare till en annan båttyp.

Våra kurser

Nybörjarkurs
Nybörjarkursen är för dig som aldrig seglar och för dig som vill fortsätta träna i hamnen innan du beger dig ut på öppet vatten, målet är att på ett säkert sätt lära dig segla i hamnen med instruktörerna i närheten.
Gå till bokning

Fortsättarkurs
Fortsättarkursen är för dig som kan segla och gått minst en kurs tidigare och känner dig säker i båten, kan hantera den och vill utvecklas ut på öppet vatten. I fortsättarkursen ingår även att delta på Kullen Cup. En tävling för nybörjare i segling som roterar mellan våra klubbar i nordvästra Skåne. Tävlingen hålls alltid en helg mer info om vilken deltävling som ingår i den kurs du väljer återkommer vi med. 
Gå till bokning

Tider och priser
Nybörjar- och fortsättningskurser pågår under en vecka måndag-fredag kl. 9-15 Undantaget nybörjarkurs v.25 som pågår måndag-torsdag. (medtag egen lunch).
Avgift 2200kr + medlemsavgift (v.25 1800kr + medlemsavgift).
Har du anmält dig till nybörjarkurs 2024 får du 500 kr rabatt om du väljer att gå fortsättningskurs under 2024 (ange rabattkod två kurser).

Piratseglarskola
Piratseglarskola erbjuder vi för barn som är 6-8 år (det året man fyller 6 år) (Inget krav på simkunnighet). En veckas kurs halvdagar 9-11.30 eller 13-15.30.

Avgift 800kr + medlemsavgift
Gå till bokning


Vi ses i sommar!  

Avbokning via e-post

Avbokning som görs tidigare än fyra veckor före kursstart ger full återbetalning av kursavgiften. Om avbokning sker 7-30 dagar före kursstart, återbetalas 50% av kursavgiften. Dessutom tages en administrativ avgift på 200 kr ut. Vid avbokning senare än sju dagar före kursstart kan vi tyvärr inte återbetala någon kursavgift. Undantag för dessa avbokningsregler kan medges vid sjukdom eller skada, varvid läkarintyg skall kunna uppvisas. Observera att medlemsavgift ej återbetalas i något av dessa fall   Inställd kurs vid färre anmälda deltagare än fem till en optimistjollekurs, fyra till en Piratseglarskolekurs, förbehåller sig RJK rätten att ställa in den aktuella kursen. Vid inställd kurs kommer vi i första hand erbjuda en alternativ kursvecka, men om inte detta är tillämpligt kan kursavgift och medlemsavgift återbetalas.   Har du fråga eller fundering tveka inte utan kontakta vår ansvarige för seglarskolan via e-post <seglarskola@rjk.net>.  

RJKs Seglarskola är certifierad av Svenska Seglarförbundet (SSF). Läs mer här.
• Glöm ej vid anmälan att uppge information om eventuella allergier eller andra sjukdomar/hinder.