Seglarskola

Vi öppnar bokningen 3/3-2024 kl. 10

Välkommen vår populära seglarskola 
Nybörjarkurs optimist, fortsättarkurs optimist och piratseglarskola. 

I en trivsam miljö i Råå småbåtshamn lär du dig att segla tillsammans med våra utbildade instruktörer. Under säsongen erbjuder vi seglarskola i klubbens Optimistjollar.

• Alla är välkomna – nybörjare såväl som fortsättare. 
• Du skall kunna simma 200 meter (gäller ej piratseglarskola).
• Glöm ej vid anmälan att uppge information om eventuella allergier eller andra sjukdomar/hinder.


RJKs Seglarskola är certifierad av Svenska Seglarförbundet (SSF). Läs mer här.


 

Piratseglarskola 
erbjuder vi för barn som är 6-8 år (det året man fyller 6 år) (Inget krav på simkunnighet). En veckas kurs halvdagar 9-11.30 eller 13-15.30.

Avgift 800kr+ medlemsavgift
Gå till bokning

...................................

Optimistseglarskola Nybörjare eller fortsättare
Kursen är för dig mellan 8-15 år (det året man fyller 8 år).

Optimistjollen är en liten, lätthanterad enmansjolle. Det är den båttyp de flesta seglare har börjat med för att sedan gå vidare till en större båt. Optimistjollen passar dig som vill lära dig segla från grunden men också dig som vill utvecklas och eventuellt börja kappsegla. Man får tävla optimistjolle fram till att man är 15 år men många växer ur båten innan dess och väljer att gå vidare till en annan båttyp.

Både nybörjarkurser och fortsättningskurser pågår under en vecka måndag-fredag kl. 9-15 (medtag egen lunch). Undantaget nybörjarkurs v.25 som pågår måndag-torsdag.
Avgift 2200kr + medlemsavgift (v.25 1800kr + medlemsavgift). Har du anmält dig till nybörjarkurs 2024 får du 500 kr rabatt om du väljer att gå fortsättningskurs under 2024 (ange rabattkod två kurser).

Nybörjarkursen är för dig som aldrig seglar och för dig som vill fortsätta träna i hamnen innan du beger dig ut på öppet vatten, målet är att på ett säkert sätt lära dig segla i hamnen med instruktörerna i närheten.
Gå till bokning

Fortsättarkursen är för dig som kan segla och gått minst en kurs tidigare och känner dig säker i båten, kan hantera den och vill utvecklas ut på öppet vatten. I fortsättarkursen ingår även att delta på KullenCup. En tävling för nybörjare i segling som roterar mellan våra klubbar i nordvästra Skåne. Tävlingen hålls alltid en helg mer info om vilken deltävling som ingår i den kurs du väljer återkommer vi med. 
Gå till bokning

...................................

För vuxenkurser hänvisar vi till RHSS,  
Seglarskola – Råå Helsingborg Segelsällskap (rhss.se)

Vi ses i sommar!  
 

Avbokning via e-post

Avbokning som görs tidigare än fyra veckor före kursstart ger full återbetalning av kursavgiften. Om avbokning sker 7-30 dagar före kursstart, återbetalas 50% av kursavgiften. Dessutom tages en administrativ avgift på 200 kr ut. Vid avbokning senare än sju dagar före kursstart kan vi tyvärr inte återbetala någon kursavgift. Undantag för dessa avbokningsregler kan medges vid sjukdom eller skada, varvid läkarintyg skall kunna uppvisas. Observera att medlemsavgift ej återbetalas i något av dessa fall   Inställd kurs vid färre anmälda deltagare än fem till en optimistjollekurs, fyra till en Piratseglarskolekurs, förbehåller sig RJK rätten att ställa in den aktuella kursen. Vid inställd kurs kommer vi i första hand erbjuda en alternativ kursvecka, men om inte detta är tillämpligt kan kursavgift och medlemsavgift återbetalas.   Har du fråga eller fundering tveka inte utan kontakta vår ansvarige för seglarskolan via e-post <seglarskola@rjk.net>.