RJK på tredje plats i JR Cup 2010

Domstens båtklubb har några platser kvar till den 2/4 då de har besök av Meteorolog Jonas Trulsson som pratar sjöväder. Det bjuds på fika.

Vill du gå anmäl till domstensbk@gmail.com  senast 1/4.

 

Appar sjöväder och prognoser - tips för seglare

  • 9 jul 2010

image: RJK på tredje plats i JR Cup 2010

Den 5-7 juli avgjordes årets JR Cup i Marstrand. RJK's lag med Jakob Klitte samt Fredrik och Mikael Höije tog sig till guldfinal, där de tog hem en tredjeplats. Cupen seglades i C55:or.


Fotograf: David Sandberg

 

Jr Cup genomfördes för första gången 2005. Den gången genomfördes tävlingen i samband med att America's Cup-båtarna seglade i Malmö under namnet Victory Challenge Jr Cup. Tävlingen blev genast en omedelbar succé bland ungdomarna som gillande det nya spännande formatet med korta race nära land med tillhandahållna flermansbåtar. Tävlingen hade kommit för att stanna och genomförs nu årligen. Ericsson Jr Cup 2009 gick av stapeln den 15-17 juni i samband med att Volvo Ocean Race besöker Stockholm. Tävlingen arrangerades av Svenska Seglarförbundet i samarbete med KSSS och andra seglingsklubbar i Stockholm.

Seglingen avgörs på korta banor väldigt nära land. Svenska Seglarförbundet håller med båtar vilket gör att det blir tävling på lika villkor.

 

För mer info, klicka här