Hjälp inför JSM2012

Domstens båtklubb har några platser kvar till den 2/4 då de har besök av Meteorolog Jonas Trulsson som pratar sjöväder. Det bjuds på fika.

Vill du gå anmäl till domstensbk@gmail.com  senast 1/4.

 

Appar sjöväder och prognoser - tips för seglare

  • 4 apr 2012

Vi är i stort behov av funktionärer till JSM söndagen den 24 juni till torsdagen den 28juni och skulle önska att Du vill vara med för att uppleva ungdomssegling när den är som bäst, för att umgås med seglare och seglarföräldrar från hela Sverige, för att lära Er nya saker om segling, och sist men inte minst för att hjälpa oss att genomföra detta seglingsarrangemang.

Vi ser inte att Du behöver ställa upp som funktionär alla fem dagarna utan är tacksamma för all hjälp Ni kan bistå med. Många av funktionärsrollerna innebär att Du behöver vara med ute på havet och hjälpa till med allt möjligt såsom att sitta med i en motorbåt för att hjälpa till om problem skulle uppstå under seglingen, köra motorbåt, registrera båtar vid målgång, med mera. Även om många behövs på havet behöver vi även hjälp i land med att informera besökare, registrera båtar som bryter, sätta upp resultatlistor, med mera.

 

En normal dag för de flesta funktionärsfunktionerna börjar med samling inför dagens seglingar kl 8:00. Därefter förbereder man sig för sina uppgifter och var och en gör sitt eget matpaket med bröd, pålägg och frukt som vi dukar upp. Seglingarna tar normalt slut vid fyratiden på dagen, men sluttiden kan beroende på vädret variera.

 

JSM-seglingarna kommer att genomföras på fyra separata banor, en bana för Optimistjollar, en bana för Zoom8, E-jollar, Laser Radial, Laser Standard, en bana för RS Feva och 29’er, och en bana för Kona (Vindsurfing) och Xsmall för Gröna Optimistseglare.

 

När Du anmält dig kommer vi att föreslå och skicka dig en preliminär funktionärsroll, som Du självklart kan be att få ändrad. Dessutom kommer vi när vi närmar oss JSM-veckan kalla dig till en funktionärsträff där alla funktionärer får möjlighet att träffa varandra och seglingsledningen får en möjlighet att presentera arrangemanget mer detaljerat. En första funktionärsträff är preliminärt planerad till den 20 maj.

Vi hoppas att Du tycker att JSM verkar intressant och att Du anmäler ditt intresse för att hjälpa till åtminstone några dagar, om Du inte kan alla. Du anmäler ditt intresse genom att skicka ett e-mail till rjk@telia.com . Vi ser gärna att e-mailet innehåller namn, e-mailadress och/eller telefonnummer.

 

Vi ser fram emot att träffa dig på funktionärsträffen och under JSM-veckan.

 

Råå Jolleklubb