Rååregattan 2012

Domstens båtklubb har några platser kvar till den 2/4 då de har besök av Meteorolog Jonas Trulsson som pratar sjöväder. Det bjuds på fika.

Vill du gå anmäl till domstensbk@gmail.com  senast 1/4.

 

Appar sjöväder och prognoser - tips för seglare

  • 13 jul 2012

Nu går det bra att anmäla sig till Rååregattan. Rååregattan är en tävling som ingår i både Liros Cup Syd och Kullen Cup.

För att komma vidare till inbjudan och anmälan - klicka här.

 

Råå Jolleklubb arrangerar den traditionsenliga Rååregattan under Seglarfesten på Råå. Tävlingen, som ingår i både Liros Cup Syd och Kullen Cup, hålls för klasserna Optimist, E-jolle, Laser Standard, Laser Radial, RS Feva och 29'er. De senaste åren har det varit runt 80 deltagande båtar. Det första startskottet går kl. 11. Båtarna beräknas vara i land igen runt kl. 15. Banorna ligger precis utanför nya hamnen på Råå och är två stycken – en för nybörjare som seglar Kullen Cup och en för de lite mer avancerade som seglar Liros Cup Syd. För samtliga klasser planeras tre kappseglingar – alla på samma bana. Det blir liv och rörelse på hamnplanen när alla jollar och följebåtar skall sjösättas under morgontimmarna och torrsättas igen under eftermiddagen.

 

Både seglare och publik hälsas varmt välkomna till Råå den 12/8.