Temakvällar på RJK inför säsong 2017

Domstens båtklubb har några platser kvar till den 2/4 då de har besök av Meteorolog Jonas Trulsson som pratar sjöväder. Det bjuds på fika.

Vill du gå anmäl till domstensbk@gmail.com  senast 1/4.

 

Appar sjöväder och prognoser - tips för seglare

  • 14 feb 2017

under våren satsar vi på ett flertal kurser för våra jolleseglare och alla medlemmar med start redan 27/2 då Anders Larzon berättar om taktik mer info om anmälan nedan

Råå Jolleklubb arrangerar 3 tema kvällar under våren med fokus på

  • taktik

  • kappseglingsregler

  • trim

-----------------------------

 * Har du koll på taktiken? Vid vilken sida av linjen ska jag starta? Vilken sida av banan ska jag välja, eller ska jag gå i mitten? Hur påverkar strömmen och hur ska jag tänka och agera? Hur påverkar detta mina val på kryss och på undanvind? 

Anders Larzon (27/2) mångårig coach, tränare och förbundskapten kommer och berättar och ger tips hur man kan tänka och agera vad gäller taktik.

------------------------- 

* Vilka regler gäller i starten och vad är tillåtet och inte tillåtet. Vad gäller vid mötande båt? Hur kan jag göra en smart rundning och dessutom göra rätt enligt reglerna? Vad gäller för upphinnande båt och hur skapar jag plats vid en märkesrundning?

Jonas Jemt  och Mikael Sellergren (22/3)våra domare berättar om regler runt om en bana.

-------------------------- 

* Hur ska jag trimma min jolle på ett optimalt sätt under olika förhållanden för att nå maximal båtfart? Skotning, mastlut, kicken, cunnigham, bomuthal osv.

Martin Strandberg (5/4) 2 gånger Olympisk seglare och segelmakare kommer och berättar hur jag kan trimma min båt till att bli än snabbare.  

------------------------

Fokus för kvällarna kommer att vara våra juniorer, och deras jollar, ex. Optimist, Zoom8 och E-jolle, men även icke juniorer och de som seglar andra klasser är naturligtvis välkomna.

 

Tid:

  • taktik, måndag 27 februari 18.30

  • regler, onsdag 22 mars 18.30

  • trim, onsdag 5 april 18.30

 Plats: RHSS klubblokal.

 

Anmälan: Skicka ett email till Tomas Franzén, 1franzn@telia.com så vi vet hur många vi blir. Gör det senast en vecka innan respektive kväll.