Lindsegels C55-träningssegling med efterföljande loftvisning

Domstens båtklubb har några platser kvar till den 2/4 då de har besök av Meteorolog Jonas Trulsson som pratar sjöväder. Det bjuds på fika.

Vill du gå anmäl till domstensbk@gmail.com  senast 1/4.

 

Appar sjöväder och prognoser - tips för seglare

  • 30 nov 2009

image: Lindsegels C55-träningssegling med efterföljande loftvisning

I lördags 28/11 började aktiviteten runt Lindsegels loft strax före halv nio i centrala Helsingborg (Norra hamnen). Sju starka besättningar var seglingssugna. Vädret var som "vanligt" denna höst superbra, soligt med lätt molnighet vindar från väst sydväst med en styrka mellan 6-9 m/s. Seglingen var en mycket tävlingslik träningssegling. Torsten Pålsson & Jonas Jemt skötte sig mycket bra som seglingsledare, banfunktionär och fotograf.

Tyvärr drabbades en båt av haveri i riggen och RJKs ena båt blev påseglad vilket resulterade i ett hål på 15x15 cm strax framför aktern och tvingades därför utgå. När seglingen var avklarad bjöd Lindsegel på en utsökt sopplunch. Efter lunchen var det dax för en rundtur på loftet, där fick vi band mycket annat se deras nya imponerande skärmaskin. Tack Lindsegel för ert fina arrangemang. Nästa lördag när några drar till Frostbite för att representera våra skånska färger sker träning som vanligt hos Råå Jolleklubb. Lördagens träning kommer vi lägga lite extra fokus på stagvändningar och gippar. Efter seglingen erbjuds som vanligt en lunch till självkostnadspris. Tveka inte att hänga med vårt glada gäng, vi backar ner för slipen strax efter kl 9 som vanligt.

// Peter