Kullen Cup på Råå Lördagen 5 augusti!

Domstens båtklubb har några platser kvar till den 2/4 då de har besök av Meteorolog Jonas Trulsson som pratar sjöväder. Det bjuds på fika.

Vill du gå anmäl till domstensbk@gmail.com  senast 1/4.

 

Appar sjöväder och prognoser - tips för seglare

  • 15 jul 2023

image: Kullen Cup på Råå Lördagen 5 augusti!

Lördagen den 5 augusti arrangerar Råå JolleKlubb en av Kullen Cups deltävlingar. Alla seglare som vill pröva på kappsegling under trevliga och familjära former är välkomna!

Nytt för i år är att vi erbjuder seglare från deltagande klubbar att låna jolle av oss i mån av tillgänglighet för att underlätta deltagande.

Kullen Cup är en tävling för nybörjare på grön nivå som behärskar alla segelsätten samt de lite mer erfarna seglare som har gått seglarskolans fortsättningskurs och vill pröva på kappsegling under lugna och trevliga förhållanden.

Klubbens instruktörer informerar deltagarna om hur tävlingen genomförs och vilka regler man ska tänka på och ute på havet finns det flera coachbåtar som hjälper till, stöttar och peppar.

Andan i Kullen Cup är familjär och hjälpsam. Cupen består i år av sex olika tävlingar som klubbarna i kullakretsen turas om att arrangera. Kullakretsens geografiska läge är från Råå i söder vidare norrut längs kusten till Vejbystrand.

Kullen Cup seglas i klasserna Optimist, Zoom8, E-jolle, Laser radial, Laser standard och RS Feva och windsurfingklassen Kone One.

Vill seglare från de andra klubbarna i NV-Skåne som är med och arrangerar Kullen Cup låna en jolle av RJK istället för att transportera en från sin egen klubb går detta bra om ni anmäler detta till traning@rjk.net senast torsdagen den 2 augusti.

Ingen föranmälan behövs göras utan anmälan görs vid ankomst på morgonen.

Anmälningsavgiften är 50 kr för enmansbåtar och 100 kr för tvåmansbåtar. Avgiften betalas kontant eller via swish vid ankomst då seglingsföreskrifter också delas ut.

Ordinarie schema under tävlingsdagarna:
9:00-10:00
 Registrering/anmälan i hamnen.

10:00 Rorsmansmöte.

11:00 Start för första racet.

Vanligtvis genomförs 3-4 delrace. Varje race kommer ta ca 20 minuter att segla. Korta pauser mellan starterna. Vid vindar över 7 m/s ställs tävlingen in, om det sker kommer det att förmedlas via hemsidan och vårt Facebook-konto.

Klicka HÄR för att ladda ner seglingsföreskrifterna.