Meteorologisk kväll hos Domstens Båtklubb 2/4

Domstens båtklubb har några platser kvar till den 2/4 då de har besök av Meteorolog Jonas Trulsson som pratar sjöväder. Det bjuds på fika.

Vill du gå anmäl till domstensbk@gmail.com  senast 1/4.

 

Appar sjöväder och prognoser - tips för seglare

Söndagens träning

  • 23 sep 2012

Både utvecklingsgruppen och tävlingsgruppen hade träning under söndagförmiddagen, som uppvisade hård vind, grov sjö, och gott om vatten från ovan.

Regionkval 3, Liros och DM2012

  • 18 sep 2012

image: Regionkval 3, Liros och DM2012

Hårda vindar men framförallt väldigt grov sjö hindrade segling första dagen av Regionkval 3 för Optimister, Liros Cup och DM2012 för Optimister, E-jollar, Laser, och Laser Radial. Dag två visade en lugnare sida och...

Dags att tömma hamnplan

  • 12 sep 2012

Nu kommer hösten smygande och på lördag 15/9-12 börjar upptagningen av kölbåtar. Därför måste upställningsplatserna på hamnplan för dessa vara tomma. Detta innebär att RJKs utrymme på hamnplan begränsas till ytan framför klubbstugan. Denna yta är liten och eftersom vi har många som har fortsatta träningar under hösten ber vi alla som inte ska segla mer i höst och vinter att ta hem sina båtar.

Första träningen "stora" jollar

  • 10 sep 2012

Hårda vindar under första träningstillfället för "stora" jollar.

Sista tisdagsseglingen för detta året

  • 7 sep 2012

Missa inte veckoseglingen på tisdag, det dröjer till nästa veckosegling. På tisdag 11/9 håller vi nämligen den avslutande veckoseglingen för året.

Regionkval 2 Sölvesborg

  • 4 sep 2012

image: Regionkval 2 Sölvesborg

I helgen avgjordes regionkval 2 för Optimistjollar i Sölvesborg. Även denna helg fick vi uppleva väldigt goda prestationer från våra Råå-seglare. André lyckades ta sig in på en total femte plats, Jakob på en total sjunde plats och Sanna på en total tjugofjärde plats.

En uppskattad Laserkurs

  • 4 sep 2012

Martin Sundelin höll två dagar intensiv träning för Laser seglare.

HöstFixarKväll

  • 4 sep 2012

Hösten närmar sig och vintern likaså. Vi behhöver HJÄLP att ställa iordning på hamnplan och kring klubbstugan innan alla båtar skall lyftas upp. Datum 4/9 och den 11/9. Vi börjar 18.00 när barnen som veckoseglar börjar segla ut och håller på till ca 19.30.